Kayıtlar

Ocak, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

besamel soslu ispanak

Resim
1 sogan 1yk salca 750gr ispanak 2sb sut 2yk un sivi yag 1 cb rendelenmis kasar ince ince dogranmis sogan kavrulur. salcasi eklenir ve ustune yemeklik dogranmis ispanak konulur. kendi suyunda iyice pisirilir. diger taraftan iki ölcek besamel sos hazirlanir. ispanak firin tepsisine konulur uzerine de besamel sos eklenir. firina verilir. 10 dakika kadar sonra uzerine rendelenmis kasar eklenir

pirasa boregi

Resim
yarim kilo pirasa 3 patates 2 yumurta 1 sb rendelenmis kasar cörek otu, tuz, karabiber, pul biber.. pirasa dogranir ve yumusayana kadar iyice kavrulur. diger tarafta patates de haslanir, rendelenir. pirasa, patates, yumurta ve kasarla karistirilir. baharat eklenir. karisim yagli borcama konur ve ustune corek otu serpilir. onceden isitilmis firinda pisirilir.

zeytinyağlı pırasa

Resim
1kg pırasa 1 havuç arzuya göre pirinç 3 tatlı kaşığı şeker salça tuz yarım çay bardağı su salçayı yağda kavurun doğranmış pırasa ve havucu ilave edip kısık ateşte pişirin pırasalar yumuşamaya başlayınca tuz şeker ve pirinç ve suyunu ilave edip pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin afiyet olsun

minik pizza

Resim
malzemeler; 3,5 su bardagi un yarim paket margarin 1 paket kuru maya(dr oetker) 1 adet yumurta 1 tatli kasigi tuz 1,5 corba kasigi toz seker 1 sb sut gerekirse su 1 cay kasigi mahlep ic malzemesi kasar 1 domates zeytin sucuk misir biber ketcap kekik