Kayıtlar

Şubat, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

hasanpasa koftesi

Resim
koftesi icin 300 gr Kıyma 1 Soğan 1 Yumurta Bayat Ekmek İçi karabiber, pul biber, kekik, maydanoz puresi icin 4-5 patates 1 cay bardagi sut sivi yag uzerine suyla karistirilmis salca ve kasar rendesi. kofte harcindan ortasi biraz cukur kofteler yapilir ve tepsiye dizilir. 15dk kadar pisirilir ve uzerine birer kasik patates puresi konur. rendelenmis kasar ve salcali su eklendikten sonra firina geri konur ve kizarana kadar tekrar pisirilir

un helvasi

Resim
1,5 su bardağı şeker 2 su bardağı un 2 su bardağı su 125g. margarin veya tereyağı

domates corbasi

Resim
2 yk un 3 yk sivi yag 1 yk salca 250 ml rendelenmis domates (ya da hazir domates suyu) 1,5-2 sb sut yarim litre kadar su un yagda bir cirpma teliyle kavrulur. salca eklenir. rendelenmis domatesler de katilir ve topak kalmayacak sekilde iyice cirpilir. sut ve su eklenir. corbanin koyu olmasini isterseniz suyu azaltabilir ya da unu 3 kasiga cikarabilirsiniz. biraz tuz ve karabiber eklenir. rendelenmis kasar peyniriyle servis yapilir.