Kayıtlar

Nisan, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

kandil simidi

Resim
yarim paket margari 1 cay bardagi sivi yag 1 cay bardagi yogurt yarim cay bardagi seker 1 cay kasigi tuz yarim limon suyu ya da sirke 2 tatli kasigi mahlep 1 paket kabartma tozu aldigi kadar un 1 yumurta (sarisi icine, beyazi disina) susam once un ve kabartma tozu haric hersey karistirilir ve sivi bir harc elde edilir. daha sonra yavas yavas un ve kabartma tozu eklenir. ele yapismayan yumusak bir hamur olduktan sonra ufak halka sekli verilir. bu halkalar once yumurtanin beyazina sonra da susama batirilir.

süt corbasi

Resim
     2 yemek kasigi dolu dolu un, 3 yk kadar yagda kavrulur. uzerine  yarim litre su eklenir iyice cirpilir. hic topak kalmayinca yarim litre de süt eklenir. kaynamasina yakin yarim su bardagi tel sehriye katilir ve 5 dk kadar kaynatilir. en son olarak dogranmis maydanoz eklenir ve tencerenin kapagi ve ocagin alti kapatilir. bi yarim saat dinlendikten sonra servise hazir. dinlenme esnasinda ara sira karistirilirsa sehriyeler birbirine yapismamis olur. 

isimsiz köfte

Resim
yarim kilo kiyma yarim cay bardagi haslanmis pirinc 1 sogan 1 dilim ekmek yumurta tuz, karabiber, maydanoz vs 3-4 patates  patates haric butun malzemeler karistirilir. parmak sekli verilip una bulanir. kizartilir ve salcali kaynamis suya atilir. patatesler de ayni sekilde kizartilir ve eklenir. biraz kaynatilir