Kayıtlar

Şubat, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

patates graten

Resim
5-6 patates 3 sb süt 3 yk un sivi yag tuz patatesler soyulur, halka halka dilimlenir, haslanir ve süzülür (patateslerin dagilmamasi icin tam olarak haslanmamasi gerekiyor). 3 ölcek besamel sos tepsiye aktarilmis patateslerin üzerine dökülür. arzuya gore rendelenmis kasar peyniri de üstüne eklenebilir

firinda karnabahar

Resim
yine bir karnabahar tarifi bir kücük karnabahar 2 yk un 2 sb süt tuz, karabiber, kirmizi biber 1/2 sb kasar rendesi karnabahar tuzlu suda haslanir ve suyu süzülüp yaglanmis tepsiye konur. baharatlar eklenir. üzerine 2 ölcü besamel sos döküldükten sonra iyice kizarana kadar firinda pisirilir.