Kayıtlar

Kasım, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

patates püresi

Resim
yarim kilo patates yarim cay bardagi kadar sivi yag 1 cay bardagi süt 1 cy kasar peynir patatesler soyulur, kücük kücük dogranir ve üzerini gecmeyecek sekilde su eklenip haslanir. iyice pistikten sonra (eger kaldiysa suyu süzülür) sütü eklenip püre aletiyle iyice ezilir. sivi yag karistirilir ve en son ekledigimiz kasarlar da iyice eridikten sonra sicak servis edilir.

köfte

Resim
600 gr köftelik kiyma 2 sogan 2 yumurta yarim sb kadar kurutulmus, dövülmüs ekmek ici maydanoz pul biber, karabiber, kimyon, nane, tuz bütün malzemeler bir kapta iyice yogrulur. ceviz büyüklügünde parcalar alinip, istenilen sekil verilir. 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirdikten sonra kizartilip afiyetle yenilir.

baharatli omlet

Resim
2 yumurta bir tutam maydanoz kücük bir parca beyaz peynir pul biber, karabiber, tuz. hepsi karistirilir ve teflon tafada pisirirlir.

soganli yumurta

Resim
1 sogan 1 dis sarimsak 2 yumurta sivi yag tuz soganlar dogranir, biraz kavrulunca kucuk kucuk dogranmis sarimsak üzerine eklenir. soganlar tamamen ölünce yumurtasi kirilir ve afiyetle yenir.

düdüklü tencerede karnabahar

Resim
1 ader orta boy karnabahar 200 gr kadar kiyma 1 kücük havuc 1 sogan salca tuz soganlar yemeklik dogranir ve bir tavada kavrulmaya baslanir. bir kac dakika sonra halka halka dogranmis havuclar eklenir. soganlar kizarmaya baslayinca kiyma eklenir. kiyma da pistikten sonra karisima salca eklenir. iyice karistirilir ve 1 sb kadar su eklenir. bu arada karnabahar yikanir ve buyuk parcalar halinde düdüklü tencereye dizilir. üzerine kiymali harc ve tuz eklenir. tencerini düdügü öttükten sonra 4 dk daha pisirilir. Afiyet olsun!