Kayıtlar

Ekim, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

CHEESECAKE

Resim
3 paket yulaflı biskuvi 200 gr margarin 600 gr labne  200 ml krema 1 limonun suyu 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 2 paket vanilya 1 sb şeker 3 yk mısır nişastası 4 yumurta Yulaflı biskuvi mutfak robotundan çekilerek un haline getirilir ve eritilmiş tereyağıyla iyice karıştırılır. yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın tabanına bastırılarak yayılır. bu karışım buzdolabında beklerken kremaya başlanır. peynir, krema, limon suyu, limon kabuğu, vanilya ve şeker çırpılır. Nişasta eklenir. yumurtalar teker teker ilave edilerek fazla çırpılmadan karıştırılır. karışım biskuvi tabanın üzerine dökülerek 175 derecede 10 dk,  daha sonra da 90derecede 1 saat pişirilir. fırından çıkarmadan soğuması önemlidir. oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alınarak bir gece dinlendirilir. afiyet olsun.

Kepekli Ekmek

Resim
6 sb un (kepekli veya tam buğday)  ılık su 1.5 tatlı kaşığı kuru maya 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker Yarım çay bardağı zeytinyağı  Un bir kaba alınır ve ortası çukur yapılarak tuzu, mayayı, şekeri ve yağı eklenir. yavaş yavaş su konarak yoğrulmaya başlanır. Hamur kıvama geldikten sonra 10 dk daha yoğurulur ve ağzı kapanarak mayalanmaya başlanır.  hamurun mayası geldikten sonra un serpilen kalıplara konarak (ve üzerleri çizilerek) yaklaşık 1 saat daha tepsi mayasının gelmesi beklenir. Önce 200 derecede (üzeri kızarana kadar)  daha sonra da 160 derecede içi iyice pişene kadar fırında tutulur. Fırından çıkan ekmekler bir örtüyle sarılarak soğutulur. soğuduktan sonra afiyetle yenir.

Fırın Sütlaç

Resim
1 lt süt 1 sb şeker 1 çb pirinç 1 sb su 1 kaşık (dolu dolu) nişasta 2 yumurta sarısı  1 paket vanilya  1 su bardağı su ile pirinç iyice pişirilir. Pirinç suyunu çektikten sonra şekeri ve sütü ilave edilir. 10 dk kadar kaynadıktan sonra yumurta sarısı ve nişastanın az bir su ile çözeltildiği karışım eklenir ve iyice karıştırılır. 5 dk kadar kaynamaya devam ettikten sonra vanilya eklenir ve fırın kaplarına boşaltılır. 1 lt sütten resimdeki gibi 6 kase çıkmakta. Kaseler tepsiye dizilir ve taşmaması için fırın tepsisinin yarısına kadar su doldurulur. üst rafta üzerleri iyice kızarana kadar pişirilir. afiyet olsun