Kayıtlar

Eylül, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

zeytinyağlı barbunya tarifi

malzemeler 1 kilo barbunya 1 kuru soğan 1 büyük kırmızı biber 1 havuç 1 patates 2 domates şeker, tuz salça önce kuru soğan yemeklik doğranır ve kavrulur. Salça da üzerine eklenir. üzerine rendelenmiş domatesler de eklendikten sonra biraz suyla salçanın iyice erimesi sağlanır. sonra ayıklanmış barbunya, küp küp doğranmış havuçla patates ve biber eklenir. biraz daha su konur. şekeri tuzu ilave edildikten sonra pişene kadar kaynatılır. 

mücver

Resim
malzemeler 3 kabak 3 yumurta 1 soğan ya da birkaç sap yeşil soğan yarım çb süt yarım sb un bol taze nane bol maydanoz tuz karabiber, kırmızı biber kabak ve soğan rendelenir. iyice suları sıkılır. bir kapta yumurta, süt ve un krep hamuru gibi iyice karıştırılır ve rendelenmiş kabakların üzerinde dökülür. taze nane, maydanoz ve baharatları eklenip iyice karıştırılır ve bol yağda kızartılır. kızartılan mücverler üstüse değil mümkünse diklemesine konarak kendi buharıyla yumuşaması engellenir.  afiyet olsun