hünkar begendi



  • bir kavanoz (600 gr) közlenmis patlican
  • 3 yk un
  • 2 sb süt
  • sivi yag
  • 1 cay bardagi kadar rendelenmis kasar
  • 250 gr kusbasi et
  • 1 sogan
  • 2 yk salca
  • kekik
once etler, yag ile birlikte bir tencereye koyulur. kendi suyunu birakip, tekrar cekince uzerine kucuk kucuk dogranmis soganlar eklenir. soganlar da kavrulduktan sonra salcasi katilir. sicak su eklenip kisik ateste yavas yavas pismesi beklenir.
begendisi icin once 3 yk un sivi yag da kavrulur. 2 sb süt eklenir. daha sonra kozlenmis ve dogranmis (ya da hazir alinmis) patlicanlar ve kasar eklenir. sicak sicak afiyetle yenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamburger

Humus

browni