Humus (pastırmalı) 1 büyüklerinden kupa bardağı kadar kuru nohut veya 2 sb haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı tahin Yarım limon suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su Tuz, karabiber, kimyon Haşlanmış nohut ve tüm diğer malzemeler mutfam robotundan geçirilir. Üzerine kavrulmuş et veya tereyağında pul biber veya kavrulmuş fıstık konarak servis edilebilir. Pastırmalı servis etmek içinse hazırlanan humus çanaklara konulur ve diğer yandan pastırma tereyagiyla cok az pisirilir ve humusun üzerine eklenir. Önceden ısıtılmış fırında birkaç dakika kaldıktan sonra sıcak sıcak servise hazırdır.
1 lt. süt* 2 y.k. mısır nişastası 1 s.b. tozşeker 2 y.k. kakao 2 y.k un 50 gr bitter çikolata 1 y.k margarin margarin haricindeki malzemeler bir tencereye konulur ve karistirarak pisirilir. kaynayinca margarin eklenir. ocaktan alinip mikserle cirpilir. puding olarak yenilebildigi gibi sauyer biskuvinin uzerine dokulurse hafif bir pasta olarak da servis edilebilir. * pasta vs icin 4,5 sb süt
1 paket maya Un Tuz 1 yk seker Yarım sb ılık su 1 sb süt 1 su bardağına yakın sıvıyağ Kaşar ve peyaz peynir karışımı. Üzerine sürmek icin yumurtanin sarısı, 3 yk kadar pekmez ve biraz su. Hamur yogurulur ve mayalanir. Mayalanan hamura istediğiniz gibi şekil verdikten sonra once yumurtali karisima sonra susama batirilir. 15 dk kadar tepsi mayasi almasi beklendikten sonfa pisirilir
Yorumlar