havuclu patates püresi


püresi icin
  • yarim kilo patates
  • yarim cay bardagi kadar sivi yag
  • 1 cay bardagi süt
  • 1 cb kasar peynir
  • tuz
havuclu sosu icin
  • 3 büyük havuc
  • 3 yk yogurt
  • 1 yk mayonez
  • sivi yag
  • 1 tatli kasigi seker
  • tuz
patates püresi suradaki gibi yapilir. diger yandan da rendelenmis havuclar iyice kavrulur, sekeri ve tuzu eklenir. soguduktan sonra yogurt ve mayonezle karistirilir. oval bir kaba strec film serilir. üzerine arzuya göre önce tursu dizilir, daha sonra havuc karisimi en üste de patates püresi. biraz soguduktan sonra buzdolabinda dinlendirilir ve servis tabagina ters cevrilerek sunulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamburger

Humus

browni