tam buğday unundan cevizli ekmek



  • 6 sb tam buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 yemek kaşığı kadar şeker
  • yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
  • 1 sb ceviz
  • su

un geniş bir kaba alınarak ortası havuz şeklinde açılır. maya, tuz, şeker ve yağ eklenir. daha sonra ılık su ile yoğurulur. hamur toparlandıktan sonra 5-10 dk daha yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır. mayalandıktan sonra cevizleri eklenerek tekrar yoğurulur. tepsi mayası alması için tepsiye istenen şekilde dizilir. gerekirse üzerine bıçakla kesik atılır. 200 derece fırında dışı kızarana kadar pişirildikten sonra 160 dereceye alınır fırının ısısı ve böylece içinin de güzelce pişmesi sağlanır. fırından çıkınca temiz bir beze sarılır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamburger

Humus

browni