Elmalı tart

İçi için
  • 4-5 elma (soyulup rendelenmiş)
  • Yarım sb şeker 
  • Tarçın 
  • Ceviz
Hamuru için

  • 125 gr tereyağı
  • Yarım sb sıvı yağ 
  • 1 yumurta
  • Yarım sb şeker
  • Vanilya
  • Kabartma tozu 
  • Un

Önce rendelenmiş elma şekerle iyice suyunu çekene kadar kavrulur. Altını kapatmaya yakın Tarçın ve ceviz eklenir. Kenarda soğumaya bırakılır  
Diğer taraftan hamur yoğrulur. Hamurun 3te 1i ayrılıp buzluğa konulur. Kalan hamur yağlanmış tart kabına ya da kelepceli kağıda (yagli kagit serilince daha iyi oluyor) düzgünce yerleştirilir. Çatalla üzerine delikler açılır. 10 dk kadar 170 derecede ısıtılmış fırında pisirilir. Sonra çıkarıp üzerine soğuyan iç harc eklenir. En üzerine de ayırdığımız hamur rendelenir. Üzeri kızarana kadar pisirilir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamburger

Humus

browni