Gelin pastası



Büyük dikdörtgen borcam dolusu oluyor. Ölçüleri kabınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Keki için:

  • 4 yumurta
  • 1 s.b. şeker
  • 1 s.b. un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Islatmak için: 4 bardağa yakın süt


Kreması için:

  • 1 lt süt
  • 1 s.b. şeker
  • 3 ç.k. nişasta
  • 2 ç.k. un
  • 1 paket krema
  • 1 paket labne(büyük boy)
  • 1 paket vanilya

Yapılışı: Toz şeker ve yumurta iyice çırpılır. Daha sonra un ve kabartma tozu, vanilya eklenip, çok karıştırmadan yağlanmış borcama dökülür(ben yağlamıyorum). 175 derece fırında pişirilir. (Yaklaşık 15 dk. Kadar sürüyor.) Soğuduktan sonra süt ile ıslatılır. Kremayı pişirip, kekin üzerine ekledikten sonra, en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir. Üzeri arzu edildiği şekilde süslenebilir.
 Kremasi pişerken labne ve krema ocaktan alındıktan sonra eklenip çırpılır 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamburger

Humus

browni