elmalı kurabiye
Hamuru için
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- yarım çb sıvı yağ
- 1,5 çb yoğurt
- vanilya
- kabartma tozu
- un
İç malzemesi için
- 5 elma
- 1 çb şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 sb ceviz (tercihe göre azaltılabilir)
Önce tereyağı eritiyoruz. Biraz soğuyunca içine pudra şekeri ve sıvı yağ eklenir. iyice karıştırılır. üzerine yoğurt ve kalan malzemeler eklenir. un yavaş yavaş eklenir. Hamur artık elimize yapışmayınca (oldukça yumuşak bir kıvamdayken) hamur hazır kıvama gelir.
hamur dinlenirken kenarda rendelenmiş elmalar şekerle suyunu çekene kadar pişirilir. Altını kapatırken ceviz ve tarçın eklenir.
daha sonra istenen şekil verilir ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
ben şekil verirken servis tabağı boyutunda açıp 8e böldüm.
Yorumlar