Ekmeği için: 1 su bardağı süt Yarım sb yoğurt Yarım sb sıvı yağ 1 yumurta beyazı maya un 1 tatlı kaşığı tuz 1 yk şeker Malzemelerin hepsi yoğurulup mayalanmaya bırakılır. Mayası geldikten sonra mandalinayla portakal arasında bir boyutta alınıp yuvarlanır. Ben 15 tane çıkarttım fakat biraz ufak oldular. 12-13 tanesi için ideal. Yuvarladıktan sonra üzerine biraz su sürülüp susam ekilir. Biraz da tepsi mayası beklenir. sonra 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Köftesi için ben inegöl köfte tarifini kullandım. Dondurucuya atmak için köfte yaptığım zaman bir kısmını da hamburger köftesi için ayırıyorum. Fakat sadece hamburger yapmak için içindeki soğanı eklemeyebilirsiniz. Karamelize soğan: 1 soğan 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı şeker Tuz karabiber Juljen julyen doğranan soğanlar biraz yağ ile kavrulmaya başlanır. Birkaç dakika sonra tuz, şeker, sirke ve karabiber eklenir. Yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir.
Humus (pastırmalı) 1 büyüklerinden kupa bardağı kadar kuru nohut veya 2 sb haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı tahin Yarım limon suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su Tuz, karabiber, kimyon Haşlanmış nohut ve tüm diğer malzemeler mutfam robotundan geçirilir. Üzerine kavrulmuş et veya tereyağında pul biber veya kavrulmuş fıstık konarak servis edilebilir. Pastırmalı servis etmek içinse hazırlanan humus çanaklara konulur ve diğer yandan pastırma tereyagiyla cok az pisirilir ve humusun üzerine eklenir. Önceden ısıtılmış fırında birkaç dakika kaldıktan sonra sıcak sıcak servise hazırdır.
4 yumurta 2,5 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 3 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı şeker (daha az kullanılabilir) 4 yemek kaşığı damla çikolata yada iri kıyılmış bitter çikolata 1 paket kabartma tozu Öncelikle yumurta kabarıncaya kadar iyice çırpılır. Üzerine şeker eklenir ve ikisi birlikte çırpılır. Daha sonra sıvıyağ ve süt eklenir. Sıvı karışımın üzerine un+kabartma tozu+kakao eklenir. Yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye bu karışım dökülür. Üzerine çikolata parçacıkları eklenir ve 250 dk fırında yaklaşık 20 dk pişirilir. iyice kabarana kadar fırının kapağının açılmaması gerekir. piştiğini anlamak için bir bıçağı hamura sokup çıkartmak yeterlidir. eğer bıçakta hamur varsa hala pişmesi gerekiyor demektir. tarifte yok ama icine ceviz konabilir *tarif yesilkivi den
Yorumlar