1 lt. süt* 2 y.k. mısır nişastası 1 s.b. tozşeker 2 y.k. kakao 2 y.k un 50 gr bitter çikolata 1 y.k margarin margarin haricindeki malzemeler bir tencereye konulur ve karistirarak pisirilir. kaynayinca margarin eklenir. ocaktan alinip mikserle cirpilir. puding olarak yenilebildigi gibi sauyer biskuvinin uzerine dokulurse hafif bir pasta olarak da servis edilebilir. * pasta vs icin 4,5 sb süt
Ekmeği için: 1 su bardağı süt Yarım sb yoğurt Yarım sb sıvı yağ 1 yumurta beyazı maya un 1 tatlı kaşığı tuz 1 yk şeker Malzemelerin hepsi yoğurulup mayalanmaya bırakılır. Mayası geldikten sonra mandalinayla portakal arasında bir boyutta alınıp yuvarlanır. Ben 15 tane çıkarttım fakat biraz ufak oldular. 12-13 tanesi için ideal. Yuvarladıktan sonra üzerine biraz su sürülüp susam ekilir. Biraz da tepsi mayası beklenir. sonra 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Köftesi için ben inegöl köfte tarifini kullandım. Dondurucuya atmak için köfte yaptığım zaman bir kısmını da hamburger köftesi için ayırıyorum. Fakat sadece hamburger yapmak için içindeki soğanı eklemeyebilirsiniz. Karamelize soğan: 1 soğan 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı şeker Tuz karabiber Juljen julyen doğranan soğanlar biraz yağ ile kavrulmaya başlanır. Birkaç dakika sonra tuz, şeker, sirke ve karabiber eklenir. Yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir.
1 paket maya Un Tuz 1 yk seker Yarım sb ılık su 1 sb süt 1 su bardağına yakın sıvıyağ Kaşar ve peyaz peynir karışımı. Üzerine sürmek icin yumurtanin sarısı, 3 yk kadar pekmez ve biraz su. Hamur yogurulur ve mayalanir. Mayalanan hamura istediğiniz gibi şekil verdikten sonra once yumurtali karisima sonra susama batirilir. 15 dk kadar tepsi mayasi almasi beklendikten sonfa pisirilir
Yorumlar