browni
- 4 yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı şeker (daha az kullanılabilir)
- 4 yemek kaşığı damla çikolata yada iri kıyılmış bitter çikolata
- 1 paket kabartma tozu
Öncelikle yumurta kabarıncaya kadar iyice çırpılır. Üzerine şeker eklenir ve ikisi birlikte çırpılır. Daha sonra sıvıyağ ve süt eklenir. Sıvı karışımın üzerine un+kabartma tozu+kakao eklenir. Yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye bu karışım dökülür. Üzerine çikolata parçacıkları eklenir ve 250 dk fırında yaklaşık 20 dk pişirilir. iyice kabarana kadar fırının kapağının açılmaması gerekir. piştiğini anlamak için bir bıçağı hamura sokup çıkartmak yeterlidir. eğer bıçakta hamur varsa hala pişmesi gerekiyor demektir.
tarifte yok ama icine ceviz konabilir
*tarif yesilkivi den
Yorumlar