Ekmeği için: 1 su bardağı süt Yarım sb yoğurt Yarım sb sıvı yağ 1 yumurta beyazı maya un 1 tatlı kaşığı tuz 1 yk şeker Malzemelerin hepsi yoğurulup mayalanmaya bırakılır. Mayası geldikten sonra mandalinayla portakal arasında bir boyutta alınıp yuvarlanır. Ben 15 tane çıkarttım fakat biraz ufak oldular. 12-13 tanesi için ideal. Yuvarladıktan sonra üzerine biraz su sürülüp susam ekilir. Biraz da tepsi mayası beklenir. sonra 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Köftesi için ben inegöl köfte tarifini kullandım. Dondurucuya atmak için köfte yaptığım zaman bir kısmını da hamburger köftesi için ayırıyorum. Fakat sadece hamburger yapmak için içindeki soğanı eklemeyebilirsiniz. Karamelize soğan: 1 soğan 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı şeker Tuz karabiber Juljen julyen doğranan soğanlar biraz yağ ile kavrulmaya başlanır. Birkaç dakika sonra tuz, şeker, sirke ve karabiber eklenir. Yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir.
700 Gr kadar fileto tavuk göğsü 1 SB süt 1 SB galeta unu 1sb un 2 yumurta Tuz Karabiber İlk önce 1 bardak kadar süt ve tavuklar bir kapta birkaç saat dinlendirilir. Daha sonra una tuz ve karabiber eklenir ve sütten çıkarılan tavuklar önlü arkalı una bulanır. Sonra çırpılmış yumurta ve en son galeta ununa bulanır ve kızgın yağda önlü arkalı güzelce kızartılır. Afiyet olsun
3 Kabak 3 yumurta yarım su bardağı un taze maydanoz nane (yoksa kuru nane de olur) 1 büyük soğan tuz kızartmak için yağ 3 kabak ve soğan soyulup rendelenir. üzerine tuz eklenip biraz suyunu salması beklenir. o arada maydanoz nane güzelce yıkanıp ince ince kıyılır. 3 yumurta iyice çırpılır, un eklenir. sonra yeşillikler eklenir. en son suyunu sıkıp sıkıp kabaklar eklenir ve güzelce karıştırılır. kızgın yağda kızartılır.
Yorumlar