Kepekli Ekmek








  • 6 sb un (kepekli veya tam buğday)
  •  ılık su
  • 1.5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı







 Un bir kaba alınır ve ortası çukur yapılarak tuzu, mayayı, şekeri ve yağı eklenir. yavaş yavaş su konarak yoğrulmaya başlanır. Hamur kıvama geldikten sonra 10 dk daha yoğurulur ve ağzı kapanarak mayalanmaya başlanır. 
hamurun mayası geldikten sonra un serpilen kalıplara konarak (ve üzerleri çizilerek) yaklaşık 1 saat daha tepsi mayasının gelmesi beklenir. Önce 200 derecede (üzeri kızarana kadar)  daha sonra da 160 derecede içi iyice pişene kadar fırında tutulur. Fırından çıkan ekmekler bir örtüyle sarılarak soğutulur. soğuduktan sonra afiyetle yenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamburger

Schnitzel

Mücver