Ağzı Açık



Malzemeler

hamuru için
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı su
  • Alacağı kadar un
  • tuz
İç harcı için

  • 200 gram yağsız 2 kere çekilmiş dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 ince ince doğranmış kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 adet yumurta
  • tarçın
  • tuz
  • karabiber

Önce hamur yoğurulur. Kısa bir süre dinlendirken iç harcı hazırlanmaya başlanır. Soğan rendelenir ve acı suyu süzülür. üzerine diğer malzemeler eklenir ve iyice harmanlanarak harç haline getirilir. 
Hamurunu açmak için iki farklı yöntem kullanılabilir. ya büyük bir yufka açılıp yuvarlak bir kase yardımıyla parçalara ayrılır ya da ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak ufak ufak açılır. sonrasında iç malzemeler üzerine sürülür ve büzük büzük kenarları kapatılır. kızartma işleminin püf noktası ise önce iç kısmı pişirilerek kıymanın yağa dökülmesi engellenir. 

Afiyet olsun.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamburger

Schnitzel

Kuru meyveli kurabiye