Turşu




Turşu suyu

  • 2 lt su
  • 4 yk tuz
  • 1 yk limon tozu
  • 1 kepçe sirke


Havuclar soyulup dogranir, lahana da ayni sekilde. Hıyarlar butun atilacaksa bicakla 2 delik acilir. Biberler de ayni şekilde. Bi tencerede karistir. yukarıdaki olcuye gore tuzunu sicak icme suyla karistir. Iyice erisin. Tursunun tum suyu icme suyu olacak. turşu malzemesinin miktarına göre yukarıdaki 2 lt su, diper malzemeler de aynı oranda olacak şekilde artırılır. Sular tencereye eklenir ve birkac saat lahalanalar kuculsun diye beklenir. Istedigin kadar sarımsak koy.
Kavanozun dibine 8,9 nohut atılır. Tenceredeki tursuluk malzemeler kavanoza konur. Ustune kereviz sapi (1 tutam 5 6 dal) ve 1 yemek kasigi seker konur. 2-3 ltlik kavanoz icin seker ve kereviz. En son tenceredeki su ustune eklenir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamburger

Schnitzel

Kuru meyveli kurabiye