karnabahar köftesi


  • 1 kücük karnabahar
  • 1 sogan
  • yarim sb un
  • 1 yumurta
  • 1 sb kasar rendesi
  • tuz, pul biber, karabiber
  • galeta unu
  • sivi yag
karnabahar bir guzel haslanir, süzülür ve catal yardimiyla buyuk bir kasede ezilir. icine rendelenmis sogan, yumurta, un, kasar, tuz ve baharatlar eklenir ve hepsi bir guzel karistirilir. biraz dinlendirilir (daha iyi kivam almasini sagliyor).
genisce bir tavada sivi yag kizdirilir. diger yandan da karisimdan ceviz buyuklugunde parcalar alinir once parmak sekline getirilip galeta ununa iyice bulanir. daha sonra avucta biraz ezilip kizgin yaga atilir. önü arkasi iyice kizartilir ve yogurtla servis yapilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamburger

Schnitzel

Mücver